μεγενθυση Turite gerų norų? Kviečiame savanoriauti!

Alaus vartojimas gali sukelti diabetą

linasmm | vasario 26, 2011

Smagus laiko praleidimas su draugais gurkšnojant alų ne visuomet priveda prie gerų rezultatų. Didelis šio gėrimo kaloringumas gali neigiamai paveikti žmogaus savijautą ir netgi paskatinti antro tipo diabeto išsivystymą, praneša Newsru.com.
Kritinė liemens apimties riba vyrams yra 90 centimetrų, o moterims – 80 cm. Tokius standartus nustatė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Dėl didelio alaus kaloringumo jį dažnai vartojantiems asmenims juosmens srityje susikaupia per didelis riebalų sluoksnis ir užauga „alaus pilvas“. Riebalai kaupiasi po oda ir ilgainiui susidaro vadinamoji „obuolio figūra“.
Tyrimai rodo, kad „alaus pilvas“ dažnai reiškia metabolinio sindromo pradžią. Tai yra lėtinis sveikatos sutrikimas, sukeliantis padidėjusį kraujospūdį ir virškinimo sistemos problemas. Negana to, šio sindromo paveiktas organizmas negali įprastu režimu perdirbti gliukozės, o tai ilgainiui priveda prie padidėjusio cukraus kiekio kraujyje.
Mokslininkų teigimu, „alaus pilvas“ auga ir sutrikus virškinimui dėl riebaus maisto valgymo, neaktyvaus gyvenimo būdo, sulėtėjusios medžiagų apykaitos ir sumažėjusios energijos gamybos, kurios būtinai reikia žmogaus organizmui.
Norint atsikratyti nereikalingo riebalinio sluoksnio juosmens srityje būtina laikytis dietos režimo ir per dieną suvartoti ne daugiau kaip 2000 kalorijų. Rezultatai bus greitesni ir efektyvesni, jeigu šalia dietos asmuo atliks specialius pratimus, skirtus juosmens raumenų tonuso padidinimui.

0
0

Komentarai

Parašykite komentarą