Parašyta 2007-05-15 14:31 Žinutės tema: Dievo bausmė ir ligos
neseniai vykusi apklausa parodė, kad yra teigiančių jog AIDS yra palaido gyvenimo, o dar baisiau, kad tai Dievo bausmė.
gerbiamas kunige Morkau, pakomentuokite.
Ar Dievas aplamai yra baudejas? Ar Dievas gali siusti liga, ivyki?
O gal tai tam, kad zmogus atsibustu is "letargo" miego?
Parašyta 2007-05-17 09:58 Žinutės tema: RE: Dievo bausmė ir ligos
Visu pirma, galbut reiktu pasitikslinti apie kokias religijas kalbama? Monoteistines ar politeistines??? Speju, kad klausimas siejamas su monoteistine religija, kuria ishpazysta dauguma LT gyventoju. Is kitos puses, regis, klausimas susijes su Dievo ir zmogaus santykiu... Taciau mano manymu, tai gal daugiau liecia mano paties su savimi santyki. Nuo mazens daugelis musu buvome mokomi, kad Dievas yra teisingas: uz gera geru atlygina, uz bloga - baudzia. Bet ar mazo kudikelio mirtina liga yra jo blogio pasekme?? Pilnai atsakyti i si klausima yra neimanoma, nes nemazai ligu ar ivykiu vyksta mums taip ir nerandant konkretaus atsakymo - kodel? Iki 1545 m. Tridento susirinkimo ir po jo, buvo aiskiai pabreziamas Dievo bausmes svarbumas. Buvo labai ryskus pleishtas tarp Dievo ir zmogaus. Zydai i, neturintys vaiku, ir dabar iki kaulu smegenu yra isitikine, kad tai Dievo bausme uz kazka. II Vatikano susirinkimas (1962-65) kitu kampu pazvelge i Dievo bausme ir i pati Dieva. Pradeta akcentuoti, jog Dievas yra Meile ir tobulas Gailestingumas. Aisku, labai greitai galime pradeti "ciuozti" pasigriebe mums artimesni krastutinuma - Dievas vien tik baudzia arba Dievas yra tobulai atlaidus ir i viska ziuri shvilpaudamas. Asmeniskai as manau, jog DAZNIAUSIAI mus baudzia ne Dievas, o mes patys... O jei Ir butu Dievo bausmė, tai ne kerštas, o gal greičiau auklėjimas, ir Dievas net ir bausdamas nepaliks likimo valiai. Dievas ne koks piktas ir arogantiškas viršininkas, kurio bijo visi pavaldiniai, kad neaprėktų ar neišmestų iš darbo. Taigi, pasaulis ir mes, gyvunai, sukurti kaip nuolatinio balanso pavyzdys. Tad jeigu as dienu dienas lakstau pateikdamas save kaip knyga: imkit ir skaitykit mane visi, gyvenu vien tik hedonizmu, nieko nuostabaus, kad atsisuks ir kita lazdos puse - teks sumoketi uz dirbtini malonuma. Tad gal verciau pasaugokime save, kad paskui netektu jaustis kaip tusciam, aliuminiam puodui
Parašyta 2007-05-23 13:55 Žinutės tema: RE: Dievo bausmė ir ligos
Jokia čia bausmė tos ligos, o mūsų elgesio pasekmė. Teisingai broliukas Morkus rašo Patys savo gyvenimo būdu tai prisišaukiam. Kalbu apie suaugusius.
Na o kas dėl kūdikių ir vaikų, tai (kadangi netikiu "katalikišku" dievu, kaipo tokiu ir apskritai nepatinka man juodaskverniai (čia švelni pravardė - prašau nesupykti), tai vyksta Gamtos atranka, natūrali atranka. Čia vėlgi galima prikišti žmogaus veiklos pasekmes. Per toli pažengusi medicina, per daug žmonių ant Žemės rutulio, kiek gi galima kentėti Per gėjus irgi Gamta reguliuoja žmonių skaičių matyt...
"I am not young enough to know everything." Oscar Wilde
Parašyta 2007-05-23 14:17 Žinutės tema: RE: Dievo bausmė ir ligos
nepatinka mn isskirineti. esame visi lygus pries Dieva ir gyvenima. esame savo gyvenimo kalviai, ir esu isitikinusi, jog musu jegos bevertes jei negautume tos pagalbos is Dievo ar gyvenimo.